Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharing is een methode waarbij iedere haar afzonderlijk wordt behandeld. Deze methode wordt vaak alleen toegepast op de gezichtsharen. Het principe van elektrisch ontharen is dat de haarwortel in het haarzakje (waarin de haar groeit) door een stroomstootje wordt vernietigd.

Waarom elektrisch ontharen en niet laseren of flitsen?

Laseren en flitsen zijn prima voor grote oppervlakken zoals benen, liezen en rug. Het wordt uitsluitend toegepast op een huid met donkere haren. Laser geeft kans op pigment verandering en is niet geheel pijnloos zoals veel mensen denken. Blonde, rode of witte haren kunnen niet verwijderd worden met de laser maar wel elektrisch. Vaak wordt de nagroei van deze behandelingen alsnog elektrisch verwijderd. Elektrisch ontharen is niet voor niets al een zolang bestaande en erkende manier! Het is de langst bestaande methode voor permanente verwijdering van ongewenste haren.

Behandelperiode elektrisch ontharen

Een haar heeft drie groeifases en dient in de groeifasen behandeld te worden, daarom is een wekelijkse behandeling in het begin noodzakelijk. Totdat het totale gebied is onthaard, zult u gewoonlijk een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De verzameling haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al reeds aanwezig is, zijn factoren die bepalend zijn voor de behandeltijd.

epil_100

De periode tussen twee behandelingen wordt desondanks iedere keer groter. U moet er rekening mee houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan, wanneer de oorzaak gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.