Acne behandelingen

Het hebben van een onzuivere huid is meer dan vervelend en geeft het zelfvertrouwen vaak een flinke deuk. Het product Clearity Cream is speciaal ontwikkeld om je huid opnieuw in balans te krijgen. Daarnaast remt dit product ontstekingen en reduceert het de talgproductie. Zo pak je met Clearity Cream het huidprobleem vanuit de kern aan.

Vergoeding

Omdat ik gediplomeerd ben in de acné specialisatie en bij de ANBOS geregistreerd sta, kunt u de behandeling vergoed krijgen bij uw zorgverzekering. Dit kunt u vinden in uw polisblad of kijk op onderstaande website van zorgverzekeringvergelijker Independer! Vergoedingen kunnen verschillen van een bepaald bedrag per jaar tot een bepaald bedrag per behandeling.

Uw acne behandeling vergoed? Klik hier

Belangrijk

Het behandelen van acné vraagt een secure aanpak. Het is erg belangrijk om de behandelingen met ene regelmaat te herhalen. Dit verschilt per persoon, afhankelijk van de hoeveelheid ontstekingen.  Verder is het een must om thuis ook de hannah producten te gebruiken. Hierdoor zal de huidconditie aanzienlijk worden verbeterd en het herstel worden versnelt. Ook is de kans op littekens een stuk minder!

Wat is acné?

Acné is een medische term voor jeugdpuistjes.
Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening.

Acné berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels) veroorzaakt door de Propionibacterium acnes . Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acné in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst produceren meer  talg, die bovendien dikker is van samenstelling. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd.  Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkel/puistjes.

Sommige vormen van acné ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het dan om contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals bepaalde cosmetica. Verder moet gedacht worden aan oliehoudende of chloorhoudende producten in bepaalde beroepen en industrieën. Ook mechanische factoren (druk en wrijven) kunnen een bestaande acne verergeren. Voorbeelden hiervan zijn acné onder de kinrand van een helm en op het voorhoofd onder een voorhoofdsband.

Tenslotte zijn er nog verschillende geneesmiddelen die aanleiding kunnen geven tot het ontstaan of verergeren van acné, bijvoorbeeld prednison en middelen tegen tuberculose en epilepsie.